O namaZadar Cooking Class, nov, zanimljiv i kreativan koncept agencije Terra koji je ovoga ljeta turistima osvježio i poboljšao doživljaj boravka u staroj gradskoj jezgri kroz kupnju namirnica na pijaci, obilazak grada i kuhanje dalmatinskih specijaliteta, u svom se zimskom rasporedu okreće lokalnom stanovništvu, gostima Zadra iz ostatka Hrvatske i edukaciji profesionalnih kuhara.

Ponovno je, dakle, riječ o radionicama za ljubitelje kuhanja pod vodstvom najpoznatijih hrvatskih chefova, koje će se održavati na Poluotoku, u novouređenom prostoru u ulici Madijevaca 10.

Ovakva je vrsta kulinarskih radionica odavno popularna u svijetu, no u Dalmaciji još nije zaživjela u punoj snazi, a iz agencije Terra kažu nam da primaju sve više upita baš za ovakvu vrstu edukacija. Na radionicama koje su pripremili za zimski period svi zainteresirani moći će naučiti kulinarske trikove, nove recepte ili usavršiti stare, praviti slastice ili tradicionalnu hranu na moderan način, usavršiti sushi i pripremu bakalara, čak i sami odabrati temu radionice u kojoj žele sudjelovati, za cijene od 200 do 450 kuna po osobi. Važno je napomenuti da se sve radionice organiziraju za maksimalno 12 ljudi.

- U slučaju da imate neku proslavu, sada je to moguće organizirati i kod nas uz odabir kuhara i odabir teme radionice. Primjerice, imamo rezervaciju jednog ženskog društva iz Zagreba koje je za vikend odmor odabrali baš Zadar. Jedna pak tvrtka iz Rijeke kod nas imat će team building i dogovorili su kulinarsko natjecanje žene protiv muškaraca, saznajemo iz Terra agencije. Za sada su svoje cooking satove potvrdili vrhunski hrvatski chefovi Tom Gretić, Josip Vrsaljko, David Skoko, Hrvoje Zirojević i Tomislav Karamarko te će od studenog pa sve do travnja sljedeće godine educirati Zadrane.

Tom Gretić otvorit će zimsku sezonu kuhanja i to edukacijom za profesionalce 22. studenog, potom i večerom u zadarskom restoranu 2 ribara 23. studenog te ponovno radionicom otvorenom za sve zaljubljenike u dobru spizu 24. studenog. Pred nama su i božićni blagdani, pa zašto ne biste iznenadili svoje najbliže maštovitim kolačima? Na radionici početkom prosinca učit će se sve tajne slastica uz chefa Josipa Vrsaljka, a 20. prosinca, na cooking classu možete naučiti spremiti najslasniji blagdanski ručak uz pomoć nagrađivanog zadarskog kuhar Tomislava Karamarka. U siječnju, nakon završetka snimanja emisije na programu 24 kitchen, u Zadar stiže i David Skoko, ne propustite biti njegov učenik!